Att arbeta parallellt inom forskning & praktik

 Föreningen Forsa Stockholm har som mål att stärka samarbetet mellan forskning, utbildning och det sociala arbetets praktik. Detta Forsa-seminarium har fokus på hur det fungerar att arbeta parallellt med forskning och praktik samt vad som händer efter avslutad forskarutbildning och återgång till sin arbetsplats. 

Sedan 2019 finansierar Forte en forskarskola för yrkesverksamma inom socialtjänsten. Syftet är att ”föra forskning närmare verkligheten”, ”bidra till en långsiktig kunskapsbyggnad i socialtjänsten”, ”stärka kopplingen mellan högskola och socialtjänst, samt öka förutsättningarna för praktiknära forskning”. Vissa kommuner har också tagit egna initiativ och stöttar enskilda anställda att gå forskarutbildningen. 

Vilka erfarenheter har kommundoktorander som forskar på deltid och arbetar deltid i det sociala arbetets praktik och vad händer efter avslutad forskarutbildning? 

Två inbjudna gäster berättar om sina erfarenheter om att kombinera och överbrygga praktik och forskning. 

Dana Hagström arbetar som metodutvecklare för funktionshinderområdet i Huddinge kommun, där hon bland annat föreläser och utbildar i alternativ och kompletterande kommunikation (AKK). Hösten 2021 blev hon antagen vid Malmö universitet där hon ingår i Forskarskolan för yrkesverksamma i socialtjänsten (FYS), och fördelar numer arbetstiden mellan sin arbetsplats i Huddinge och FYS forskarinternat runt om södra Sverige. 

Susanne Larsson gick forskarutbildning som ”kommundoktorand” på 80%, resterande tid verkade hon som verksamhetsutvecklare inom funktionshinderområdet i kommunal förvaltning. Efter disputation år 2021 gick hon tillbaka till sin tjänst och arbetar för fortsatt koppling med och till akademin vilket är en utmaning i den kommunala vardagen där mycket händer som måste hanteras praktiskt. 

VÄLKOMNA till seminariet som genomförs via Zoom. Seminariet är öppet för alla med intresse för dessa frågor. För mer information kontakta ann-sofie.bergman@socarb.su.se 

DIGITALT tisdagen den 24 maj kl. 17.00 – 18.30 

Maila för Zoomlänk.

Att arbeta parallellt inom forskning & praktik

Datum

maj 24 2022
Expired!

Tid

17:00 - 18:30

Platser

Digitalt
Kategori
Forsa Stockholm

Arrangör

Forsa Stockholm
Webbplats
http://www.forsa.nu/avdelningar/stockholm

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *