Vill du veta mer om forskarskolan?

Den 28 januari bjuder forskarskolans ambassadörer vid Göteborgs universitet, Mikaela Starke och Monica Nordenfors, in till ett kort informationstillfälle med möjlighet att ställa frågor som rör forskarskolan.

Den 1 december lystes de 12 sista platserna till forskarskolan ut, där forskningsprojekt inom alla socialtjänstens verksamhetsområden välkomnas. Ansökningsperioden är öppen till och med 1 mars 2021 och därefter startar studierna till höstterminen 2021. Forskarutbildningen bedrivs på halvtid under fyra år och som forskarstuderande medarbetare behåller du din lön och anställning i socialtjänsten, forskarskolan går även in och finansierar 50 % av lönen under studietiden, dvs 25 % av heltidslönen.

Syftet med forskarskolan är att bidra till en långsiktig kunskapsbyggnad inom socialtjänsten och att stärka kopplingen mellan universitet och socialtjänst, för att på så sätt öka förutsättningarna för praktiknära forskning. Forskningen ska ligga nära socialtjänstens verksamhet och svara mot behov som finns i praktiken.

Forskarskolan drivs i nära samarbete med de deltagande kommunerna och kontinuerlig karriärplanering för den forskarstuderande medarbetaren och kunskapsdelning är hörnstenar i forskarskolans verksamhet. Genom deltagandet får hela arbetsplatsen kontinuerlig tillgång till den kunskap som produceras inom forskarskolan men också kunskap kring hur forskning bedrivs. Forskarskolans ambassadörer är forskare vid forskarskolans medverkande lärosäten och förutom att sprida ordet om forskarskolan finns de som stöd i att utifrån en forskningsidé formulera forskningsplanen som ska bifogas i ansökan till forskarskolan.

Anmäl dig till forskarskolans koordinator Sofia Rydh på sofia.rydh@soch.lu.se, så får du länken till den informationsträffen som du anmält dig till.

Varmt välkommen den 28 januari!

För att delta behöver du zoom-mötesklient, som går att ladda ner här: https://zoom.us/download

Vill du veta mer om forskarskolan?

Datum

jan 28 2021
Expired!

Tid

16:15 - 17:00

Platser

Zoom

Arrangör

Forskarskolan för yrkesverksamma i socialtjänsten
Telefon
0738060570
E-post
sofia.rydh@soch.lu.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *